banner - exlibris 1

Za Františkem Bílkem do Kolína

Zveřejněno: čtvrtek 21. březen 2019

Společnost Františka Bílka si vás dovoluje pozvat na výlet

Za Františkem Bílkem do Kolína v sobotu 13. dubna 2019

                                

   

Doprava: Pojedeme společně vlakem z Prahy hlavního nádraží v 9.24 (příjezd do Kolína v 10.01), sejdeme se před pokladnami v 8.45 a koupíme si skupinovou jízdenku (ti, co budou mít zájem). Pokud někdo pojede odjinud nebo jiným dopravním prostředkem, připojí se v Kolíně před nádražím v 10.10 – 10.15. Předpokládaný návrat: vlakem z Kolína v 16.02 (příjezd do Prahy 16.39).

Program: V Kolíně půjdeme od nádraží na hlavní Karlovo náměstí, zde si prohlédneme zajímavé historické domy a ukážeme si, kde původně stála Bílkova socha Jana Husa. Od 11.00 budeme mít s průvodcem místního muzea prohlídku gotického chrámu sv. Bartoloměje, kde je ve dřevě vyřezávaná křížová cesta od F. Bílka (nutno zaplatit vstupné 70 Kč, senioři a studenti 35 Kč). Poté bude cca 1,5 hod přestávka na oběd v některé z místních restaurací. Od 13.30 budeme mít komentovanou prohlídku Bílkovy sochy Mistra Jana Husa na nedalekém Husově náměstí a od 14.00 v sousedním Husově sboru povídání o křížových cestách Františka Bílka s prohlídkou jeho grafického cyklu Křížová cesta (spolu s reprodukcemi kolínské křížové cesty). Ukončení programu okolo 15.00, odchod na nádraží. Délka pěší vycházky bude asi 3,5 km.

Přihlášky: Prosíme o přihlášení e-mailem nejpozději do 9. dubna 2019 na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. V přihlášce uveďte, zda pojedete s ostatními z Prahy vlakem, nebo se připojíte až v Kolíně na nádraží. A zda máte zájem o koupi skupinové jízdenky. A dále zda máte na prohlídku chrámu plné nebo zlevněné vstupné.

František Kožíšek, předseda Společnosti F. Bílka, www.spol-fb.cz